browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bokkesprongen

Auteur:                      D.J. Eggengoor
Wanneer:                  Februari 2011
Betreft:                      Avondvullend plattelandsblijspel in drie bedrijven

Erica Toneel speelde: Bokkesprongen

Frederik Schotkikker is jarig en wordt 71 jaar. De hele familie komt hem feliciteren. Zo is er z’n altijd in geldnood verkerende neef Harm met zijn bijdehante vrouw Lolle. Dan z’n dikdoenerige neef Lambert – wethouder van Veldhoven - met z’n onderdanige vrouw Geessie. En tenslotte de verzuurde schoonzus Sijbeltje.
Als iedereen buiten in het zonnetje zit te koffiedrinken, verschijnt er nog een vijfde gast: Edeltraut Auguste Gruber, helemaal uit Duitsland. De familie is ontzettend nieuwsgierig en probeert deze dame uit te horen. Ze blijkt in de twintiger jaren als klein kind naar Holland te zijn gekomen om op de boerderij van Frederiks ouders aan te sterken. Het contact is nooit verbroken en nu wil ze na al die jaren haar jeugdvriendje terugzien. Het is zo’n onvergetelijk weerzien dat de familie zich danig ongerust begint te maken… vanwege de erfenis. Frederik en Edeltraut gaan samen met het vliegtuig naar Californië om daar Edeltrauts kinderen te bezoeken. Als de neven en nichten horen dat het vliegtuig is verongelukt, ondernemen ze gelijk actie; de begrafenis is al bijna geregeld en de buit is al bijna verdeeld. Maar dan ….