browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mister doe-het-zelf

Auteur:                      Hans van Wijngaarden
Wanneer:                  Februari 2010
Betreft:                      Avondvullend blijspel in 3 bedrijven

Erica Toneel speelde: Mister Doe-Het-Zelf
‘s Nachts om twaalf uur gaat de telefoon en als Otto Vogel zich in het donker een weg zoekt naar het toestel, is dat de start van een serie onvoorstelbare gebeurtenissen. Het zal je immers gebeuren dat je wordt gekozen tot “Mister-doe-het-zelf”, terwijl je twee linker handen hebt.
Die verkiezing dankt hij dan ook alleen aan zijn fantasierijke vrouw, die, schriftelijk, hemelhoog heeft opgegeven over de kwaliteiten van haar man. En wanneer de jury laat weten zich graag nog even persoonlijk te komen overtuigen van de genoemde eigenschappen, ligt het gevolg voor de hand: Paniek!
Een nachtelijke spoedcursus levert, naast een gewonde, alleen maar het duidelijk bewijs dat Otto nooit een doe-het-zelver zal worden. Dus moet de zoon van de buurman zijn rol maar even overnemen. Maar oma is nog bij de pinken, weet zeker dat ze helemaal geen kleinzoon heeft en begint vragen te stellen…

fotoalbum mister doe-het-zelf