browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Joris, jongen toch

Erica Toneel speelde in 2016 een blijspel en een eenakter

Joris, jongen toch 
Auteur:        Marjan Oostrum
Wanneer:   zaterdag 13 en 20 februari 2016
Betreft:        blijspel in twee bedrijven

Alleen puur natuur
Auteur:        Arnold Fickweiler en Cees Heijdel
Wanneer:   zaterdag 13 en 20 februari 2016
Betreft:        eenakter

Joris, jongen toch
De mopperige Martha Boersma wacht vol ongeduld op haar visite. Ze is vandaag 60 jaar geworden, maar ze heeft geen zin in een feestje. Alles is zo duur tegenwoordig. En waarom heeft Joris nog niet gebeld? Is hij zijn moeder dan helemaal vergeten? Het kind is al net zo erg als zijn vader. Zonder iets te zeggen er vandoor gaan. Gelukkig komt haar vriendin Riet haar opvrolijken. Ze heeft Joke maar meegenomen, het keurige jonge vrouwtje van verderop uit de straat, die toevallig net bij buurvrouw Hanja was. Maar wat is er toch met Hanja aan de hand? Ook Hennie, de zus van Martha is van de partij. De dames discussiëren vrolijk over hedendaagse onderwerpen als drugs, criminaliteit en allochtonen. Dan gluurt de bemoeizuchtige buurvrouw Geert om het hoekje. Geert heeft wat ontdekt. Het wordt al snel duidelijk dat de dames er kleine geheimpjes op na houden. Zijn ze wel zo keurig als ze zich voordoen? Waarom zit Hanja zo te giechelen? Is het wel verstandig dat Joke een wijntje drinkt? Wat heeft Riet met de man van Martha uitgespookt? Waarom is Martha echt zo mopperig? Maar vooral: wat doet Joris op de zolder van Hanja? Het wordt een gezellig avondje met hilarische momenten en misverstanden.

Spelers: Lammie Roffelsen, Wobbien Elshof, Gerjanne Steenbergen, Sandra Wessels, Mieke Vogelzang, Marieke van Raalte.

Alleen puur natuur
Twee vriendinnen trekken al jaren samen de natuur in, op zoek naar zeldzame plantjes, kleine vogeltjes en lieve diertjes. Cilia is een beetje bazig en Willy een beetje te goedig,maar toch genieten ze samen in hun tentje in het Geuldal. Alleen puur natuur kan hun boeien ze moeten niets hebben van de consumptie maatschappij. Ze eten alleen maar biologisch dynamisch en natuurlijk drinken en roken zij niet. Hoe anders is dat met Arnold, Cilia’s man. Hij is een echte levensgenieter. Tijdens zijn vele bezoeken aan congressen over de hele wereld zet hij samen met zijn secretaresse de bloemetjes buiten. Na de vele hotelkamers in drukke steden, wil zijn secretaresse ook wel eens in de pure natuur “slapen”. Arnold moet dus mee en probeert hun tent op te zetten. Dit lukt uiteindelijk pas nadat een vriendelijke, gitaar spelende, campinggast helpt. Het wordt pas echt ingewikkeld als blijkt dat hun tent precies naast die van Cilia en Willy staat.

Spelers: Lammie Roffelsen, Wobbien Elshof, Gerjanne Steenbergen, Marieke van Raalte, Remco Wiegman, Erwin Mensink, Jannes Hofsteenge.